donderdag 29 maart 2012

Gierzwaluwkastjes


Vorig jaar tijdens de Burendag hebben we samen met Jochem Kuhnen gierzwaluwkastjes gemaakt. Het is de bedoeling dat de kastjes worden opgehangen. Mocht je een van kastjes bezitten, maar deze nog niet bevestigd hebben dan is het daar nu de tijd voor. Mocht je hierover vragen hebben of wil je afstand doen van het kastje kun je mailen naar struintuin@gmail.com.






6 opmerkingen:

  1. Ik heb de kast vandaag opgehangen. Ik hoop dat het nog op tijd is voor het broedseizoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook wij hebben de kast opgehangen en zijn benieuwd of deze wordt opgemerkt door overvliegende gierzwaluwen. Ik heb van Jochem begrepen dat het wel een paar jaar kan duren voordat een broedplaats in gebruik wordt genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het kan inderdaad wel een aantal jaren duren, als het al gebeurd, want daar zijn geen garanties voor. Mocht iemand ze héél graag willen dan is het afspelen van lokgeluiden een optie. Daar kan ik meer informatie over geven mocht daar interesse in zijn. kuhnenjm@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Overigens erg leuk dat er wat kastjes zijn opgehangen! Die van jou heb ik natuurlijk gezien Norman, maar die van Linda heb ik al voorbijfietsend niet kunnen vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die van ons hangt aan de achterkant van het huis.
      (Zie nu ook foto).

      Verwijderen
  5. Erg mooi Linda! Ziet er goed uit! Hopelijk weten de Gierzwaluwen het te waarderen. Zoals gezegd kan dat wel even duren, maar wellicht wijzen Huismussen of meesjes Gierzwaluwen de weg.

    BeantwoordenVerwijderen